Această maladie, contagioasă este din ce în ce mai frecventă. Vaccinarea nu protejează pentru toată viaţa. Primul vaccin se face la vârsta de 2 luni, urmat de primul rapel la 16-18 luni. în Franţa se preconizează un al doilea rapel la copiii între 11 şi 13 ani. Aceasta datorită faptului că imunitatea conferită de vaccin scade către 7-8 ani. Copiii cresc fără a intra în contact cu bacteria care produce boala.
Deveniţi adulţi, apărarea lor imunitară este slăbită din ce în ce mai mult. Nu numai că imunitatea naturală este slăbită, dar vaccinul nu mai are nici un efect asupra lor. Adulţii tineri constituie fără să-şi dea seama un rezervor de bacterii, şi contaminează proprii lor copii, sau cei cu care intră în contact şi care nu au fost încă vaccinaţi. Această contaminare se face discret.
Adulţii vaccinaţi în copilărie dezvoltă o formă atipică de tuse convulsivă.
Simptomele tusei convulsive:
- tuse nocturnă persistentă
- dificultăţi în respiraţie
- febră
- simptome ce păcălesc de multe ori pe medici
ATENTIE!
Pentru stabilirea diagnosticului, sunt necesare teste biologice suplimentare (teste sanguine şi analiza secreţiei nazale).
Tratament TUSE Convulsiva
După ce a fost diagnosticată, este necesar să se treacă imediat la tratament pentru a evita contagiunea.
Maladia se transmite uşor prin tuse şi strănut.
Pentru bebeluşi, tuşea convulsivă este foarte periculoasă, ea constituind prima cauză a mortalităţii prin infecţii bacteriene la sugarii până la 2 luni. în unele ţări, se vaccinează deja adulţii de 25-30 de ani, vârstă la care ei pot deveni părinţi. Vaccinul respectiv este fabricat astfel încât efectele secundare să fie limitate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu