joi, 3 octombrie 2013

Astmul Bronsic

Ce este astmul Bronsic?

Prezentare ce este Astmul Bronsic. Prezentare ce este Astmul Bronsic. Astmul bronşic este o afecţiune caracterizată prin hiper reactivitate bronşică la contactul cu diverşi stimuli şi substanţe de origine externă (praf, polenuri, scame, fulgi, fum, vapori, medicamente, substanţe toxice) sau internă (lapte, ouă, carne, ciocolată, plombe, proteze, hormoni, paraziţi) care este favorizată de un teren deosebit nervos, endocrin, alergic, sau este pregătit de o spină iritativă (bronşită cronică, vegetaţii, deviaţie de sept, colecistite, tiflite, parazitoze intestinale, afecţiuni ginecologice etc.)

Manifestare:

Se manifestă clinic prin spasmul musculaturii bronşice, hipersecreţie şi edem bronşic.

Astmul permanet:Remedii Astmul Bronsic

Se prezintă sub formă cronică, (astmul permanent), în care accesul astmatic nu dispare complet şi se prelungeşte cu o stare de opresiune toracică continuă, întreruptă de crize paroxistice şi forma acută caracteristică sau criza de astm, care se manifestă prin: respiraţie rară, expiratorie, forţată şi şuierătoare. Dispneea este produsă de spasmul musculaturii bronşice şi a diafragmului, hipersecreţia şi edemul mucoasei, care împiedică aerul din alveolele pulmonare să fie evacuat în timpul expiraţiei.

Crize frecvent intalnite la bonavi:

Remedii Astmul BronsicCriza apare noaptea, trezind bolnavul la ore fixe, sau ziua după o masă abundentă, expunere la pulberi, polenuri, vapori, ceaţă, după o colică hepatică şi este anunţată de 'lacrimare, gadilături în gat şi greutate abdominală. Criza propriu-zisă începe cu senzaţia de lipsă de aer, greutate la expulzarea aerului din plămani în timpul expiraţiei; bolnavul trece la fereastră, îşi desface braţele ca să introducă mai mult aer, este înfricoşat, acoperit de sudori reci, palid, cianotic. După minute sau ore, apare o tuse uscată, apoi umedă şi expectorează o spută albicioasă, filantă, lipicioasă, cu mici grunjuri opaline sau filamente de mucus; concomitent respiraţias e normalizează. Sputa trebuie păstrată şi trimisă la analiză.

Complicatii:

Astmul se poate complica cu bronşite.

Tratamentul de fond astmul bronsic:

Constă în suprimarea agentului declanşant, tratarea focarelor de infecţie, vaccinuri, auto-vaccinuri, tratarea bolilor endocrine, aerosoli, gimnastică respiratorie, cure balneo-climaterice etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu