miercuri, 2 octombrie 2013

Informatii despre Rinita Alergica si Astm Bronsic

Rinita alergica este o alergie a nasului. (Guturaiul de Fan)

In popor este numita Guturaiul de Fan, se manifesta prin curgerea nasului, nas infundat, ochi rosii, lacrimare mancarime in gat si nas. Înainte de a ne înțelegem Rinita alergica ar trebui în primul rând să înțeleagem "Ce este o alergie?":

Rinita alergica explicatie
Rinita alergica explicatie

Corpul uman are un sistem de apărare unic, numit "sistemul imunitar". Sistemul imunitar lupta și ne protejează de boli la fel ca armata care protejează o țară de la inamici. Când lucrurile dăunătoare, cum ar fi bacteriile sau virusurile intra în corpul uman, sistemul imunitar le recunoaște pe bună dreptate ca "dușman" și le atacă. Dar, uneori, sistemul nostru imunitar devine confuz despre acest dusman. El reacționează si la lucruri inofensive, cum ar fi particule de praf, par de animale, polen de la plante și copaci, și, uneori, chiar anumite produse alimentare.

Rinita este de doua feluri


  • 1. Rinita sezoniera care poate fi cauzata de polenul florilor (primavara), al ierbii (primavara tarziu si vara) sau al buruienilor (toamna).
  • 2. Rinita perena care persista pe parcursul intregului an si poate fi cauzata de praf, animale, gandaci de bucatarie si mucegaiuri.


Tratamentul rinitei alergice este unul de lunga durata. Mai multe detalii despre un Tratament Naturist al Rinitei Alergice.

Rinitele alergice care se manifesta la nivelul mucoasei nazale si care de multe ori se insoteste si de simptome oculare: conjuctivita, lacrimare pot sa coboare si la nivelul tractului respirator inferior afectind astfel si mucoasa bronhica rezultind o alta afectiune, astm bronsic.

Astm Bronsic afectiune neprietenoasa si deranjanta

Astm Bronsic Afectiune Respiratorie
Astm Bronsic Afectiune RespiratorieEste o afecţiune caracterizată prin hiper reactivitate bronşică la contactul cu diverşi stimuli şi substanţe de origine externă (praf, polenuri, scame, fulgi, fum, vapori, medicamente, substanţe toxice) sau internă (lapte, ouă, carne, ciocolată, plombe, proteze, hormoni, paraziţi) care este favorizată de un teren deosebit nervos, endocrin, alergic, sau este pregătit de o spină iritativă (bronşită cronică, vegetaţii, deviaţie de sept, colecistite, tiflite, parazitoze intestinale, afecţiuni ginecologice etc.) şi se manifestă clinic prin spasmul musculaturii bronşice, hipersecreţie şi edem bronşic.


Cauzele infectiilor respiratorii

Infectii respiratorii

Infectii respiratoriiVirusurile deţin, aşa cum se ştie, locul principal în etiologia infecţiilor respiratorii. Virusurile cel mai frecvent incriminate în producerea acestor infecţii sunt virusul sinciţial respirator (9,5-20% din cazuri), virusurile paragripale (7-16%), adenovirusurile (8-9%), rinovirusurile (4-5%). Fiecăruia dintre aceste virusuri îi sunt caracteristice anumite tipuri clinice de îmbolnăvire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu