Racelile nu sunt cauzate de germeni, ci, mai curând, de acumulările de mucus toxic în căile nazale, care împiedică hidratarea şi curăţarea normala ale căilor nazale şi ale sinusurilor de mucusul aflat în mişcare.
- germenii atacă ulterior aceste reziduuri toxice, producând şi mai mult mucus şi inflamând căile nazale şi sinusurile;
- rino-viruşii ce se fixează în special pe mucoasa nazală, iritând-o. îmbolnăvirea este favorizată de un sistem imunitar slăbit din cauza frigului sau a stressului excesiv.
Simptomele clasice ale racelii sunt:
- guturaiul şi tuşea, însoţite adeseori de dureri de cap şi de gât, de o stare generală proasta, de dureri ale membrelor şi frisoane
Tratamente naturiste pentru raceala:
- Alimentele iuti: Desfundă nasul mai bine decât medicamentele, pentru că lichefiază secreţiile de pe căile respiratorii. Cele mai eficiente remedii: o bucă-ţică de ardei iute (mestecată în gură) sau 10-20 g picături de Tobasco (se găseşte în magazinele alimentare) într-un pahar cu apă. Şi, bineînţeles, usturoi - dar proaspăt şi crud.
- cel mai bun tratament pentru o răceală gravă este un post terapeutic de trei zile, cu irigări colonice de două ori pe zi, urmate de o terapie nutriţională;
Tratament cu USTUROI:
- efectul lui antibacterian a fost confirmat între timp şi de oamenii de ştiinţă. Curăţaţi de coajă 5 căţei de usturoi, zdrobiţi-i şi amestecaţi-i cu 5 linguriţe de zahăr. Turnaţi deasupra puţină apă şi puneţi-i pe foc până dau în clocot. Lăsaţi-i să stea 5 minute şi apoi strecuraţi zeama. Se ia câte o 1 linguriţă de zeamă de-a lungul zilei.
Taratament cu ceapa:
"Leacul atoatevindecător" are şi el efect antibacterian şi antiviral şi este extrem de eficient sub toate formele.
- - Se taie o ceapă mare felii şi se pune peste noapte pe o farfurie, lângă pat. Prin inhalarea mirosului de ceapă, răceala "erupe" şi se vindecă mai repede.
- - Tăiaţi mărunt 1-2 cepe şi turnaţi peste ele apă clocotită. Lăsaţi-le puţin să se infuzeze şi beţi apoi ceaiul fierbinte de ceapă, îndulcit cu puţină miere.
Comprese cu cartofi:
- Sunt foarte eficiente atunci când vă doare gâtul. Fierbeţi 2 cartofi mari până ce se înmoaie, zdrobiţi-i până ce obţineţi un piure, împachetaţi-i fierbinţi în jurul gâtului. Deasupra mai puneţi un prosop de in (uscat) şi apoi un şal de lână. Nu le scoateţi decât când cartofii s-au răcit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu