Această inflamare acută sau cronică a bronhiilor apare frecvent atunci când suntem răciţi şi facem febră, dar ea poate fi provocată şi de fumat sau de respiraţia (exclusiv) pe gură. Primele simptome: arsuri şi dureri în piept, iritarea laringelui, tuse şi o stare generală proastă. Schimbările bruşte de temperatură şi mişcările rapide produc adevărate accese de tuse. Când boala începe să se vindece, intervine expectorarea flegmei.
Tratament cu Cataplasma cu mustar:
Amestecaţi 2 linguri de făină de muştar cu apă, până ce obţineţi o pastă. Ungeţi un strat de pastă pe un ştergar de in şi aplicaţi cataplasma pe zona superioară a spatelui. Puneţi deasupra un prosop umed, lăsaţi muştarul să acţioneze până ce pielea se înroşeşte şi se-nfierbântă, după care clătiţi bine locul cu apă caldă.
Tradament din Sirop de ceapa:
Tratament Bronsita cu sirop de ceapa Tratament NaturistSe curăţă 5 cepe, se taie felii şi se pun într-un castron cu 8 linguri de miere. Se lasă o zi şi o noapte - amestecând cât se poate de des - se toarnă siropul într-o sticlă cu dop şi se bagă la frigider. Dacă bronşita este acută, se ia câte o lingură de sirop, de trei ori pe zi.
Sirop de hrean Tratament Bronsita:
O licoare de-a dreptul magică: scobiţi o tulpină (mai groasă) de hrean şi umpleţi-o cu zahăr tos. Când zahărul s-a topit, se formează o masă siropoasă. Doza: câte o linguriţă de sirop de câteva ori pe zi.
Tratament cu Zeama de lamaie:
Stoarceţi o lămâie, turnaţi peste zeamă 1 pahar cu apă caldă îndulcită cu zahăr şi beţi lichidul astfel preparat pe parcursul unei zile.
Sirop de praz - Bronsita Tratament Naturist:
Tăiaţi felii trei tulpini de praz, fierbeţi-le în puţină apă până ce se înmoaie, după care pasa-ţi-le cu mixerul (sau treceţi-le prin sită). Adăugaţi la piureul de praz trei linguri de miere, amestecaţi bine şi puneţi-1 pe foc să mai dea câteva clocote, până ce lichidul se îngroaşă. Tur-naţi-1 într-un recipient de ceramică şi luaţi 1-2 linguri atunci când e nevoie.
Alimente recomandate:
- Ananas, usturoi, hrean, piper, muştar, salvie, lemn dulce, cimbru şi ceapă - desfundă căile respiratorii, calmează tuşea.
- Ananas, mere, ulei de peşte, ghimbir - au efect antiinflamator.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu